img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

Nagyszabású online bemutató keretén belül adott hírt az ukrán gyártó azokról a 2020.évi újdonságokról, melyeket a felhasználók javaslatai alapján fejlesztettek ki.

Összefoglaltuk Nektek a lényeget:

Az AJAX vezeték nélküli behatolásjelző termékcsalád új tagja az LTE-kommunikációval is bíró, nagy teljesítményű Hub 2 Plus központ, a MultiTransmitter 18 zónás integrációs modul, mellyel a vezetékes biztonsági rendszerek AJAX rendszerbe történő beépítése valósulhat meg.

Új és már a ProGuard kínálatában is elérhető termékek a 12V és 6V tápegységek, melyekkel megoldott a lakóautók, kisteherautók és jachtok biztonsága.

Két jelentős frissítés is várható az operációs rendszerhez: OS Malevich 2.9 and OS Malevich 2.10.

Illetve mától partnereink hozzáférhetnek az Ajax 911 központi megfigyelő szoftverének béta verziójához is.

2FA és munkamenetek vezérlése: az Ajax-fiók védelme

Az Ajax-fiókok a biztonsági rendszerek legmagasabb szintű védelmével van ellátva. 
A májusi frissítésben minden alkalmazás kétfaktoros hitelesítést kapott, így azonnali értesítést kapsz, ha bejelentkezési kísérlet történik.

Valentyn Hrytsenko, marketing igazgató

A kétfaktoros hitelesítésnek köszönhetően nem tudják feltörni a fiókodat, még akkor sem, ha tudják a felhasználónevet és a jelszót. Amikor bejelentkezik valaki az Ajax alkalmazásba, be kell írni a felhasználó eszközére érkező egyszeri kódot. Így a felhasználó készüléke nélkül, lehetetlen bejelentkezni.

Ez a kétfaktoros hitelesítés alapértelmezetten letiltott állapotban van, de javasoljuk, hogy engedélyezd, egy percnél többet nem igényel a beállítás.

PSU: opcionális tápegységek

Az AJAXnak világszerte számos ügyfél jelezte, hogy szükséges lenne egy megoldásra, mellyel az Ajax vezérlőpanelei külső akkumulátorokról is működtethetőek. Lehetővé téve az AJAX rendszerének használatát lakóautók, kisteherautók, konténerek, lószállító utánfutók és jachtok védelmére. Ez a lehetőség segíthet megóvni az üresen álló házakat is a betörésektől, ami például Spanyolországban és Franciaországban fennálló probléma.

Alena Gontar, üzletfejlesztési csoportvezető (Európa)

A 12 V-os és a 6 V-os PSU a HUB központokat és a REX jelerősítőket csatlakoztatja az eszközt egy külső akkumulátorhoz, és évekig garantálja a rendszer működését anélkül, hogy az hálózatra lenne csatlakoztatva.

Hub 2 Plus: a biztonsági rendszer központjainak új normája

A Hub 2 Plus az első olyan professzionális biztonsági központ, amely a negyedik generációs LTE hálózatokon működik. Ez lehetővé teszi a biztonsági rendszer számára, hogy másodpercek alatt képanyaggal ellenőrizze a riasztást, még akkor is, ha az Ethernet és a Wi-Fi kommunikáció nem elérhető.

Aleksandr Konotopskyi, CEO

A Hub négy független kommunikációs csatornát támogat, és négy kommunikációs szolgáltatóval tud egyszerre működni. Ha probléma vagy meghibásodás is adódik, a hálózati berendezés működését nem érinti, és nem vágja el a kommunikációs rendszert a külvilágtól. Az Ethernet, a Wi-Fi és a mobilhálózat közötti váltás másodpercek alatt megvan… és az összes szolgáltatás elérhető a központból, nincs szükség további kommunikációs modulok vásárlására, telepítésére.

A központhoz 200 érzékelőt csatlakoztathatsz, beleértve azokat is, amelyek támogatják a riasztás képanyaggal történő ellenőrzését (MotionCam). A Hub 2 Plus 100 kamerát és rögzítőt támogat, 200 felhasználó felvétele lehetséges, 25 biztonsági csoportot képes kezelni és 64 forgatókönyv aktiválása is megoldott. Mindez a továbbfejlesztett hardvernek köszönhető. A Hub 2 Plus 4,5x hatékonyabb processzorral és 8x több memóriával rendelkezik. Az új Hub képes a legbonyolultabb ingatlanok biztosítására is, lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára a nagy helyiségek/területek zónákra történő felosztását és a személyzet hozzáférésének egyértelmű megszervezését.

OS Malevich 2.9

Hub adatainak importálása

Az OS Malevich 2.9 frissítésével működik az AJAX adatimportálás funkciója. Automatizálja és lerövidíti a biztonsági rendszer központjainak kicserélését az „iparági” átlag 5 óráról 5 percre. A telepítőnek NEM KELL újra konfigurálnia a Hubot, újra csatlakoztatnia a rendszeren lévő összes eszközt, hozzáadni a felhasználókat és kiadni a jogosultságaikat.

Svitlana Boiko, projektmenedzsment vezető

Importáláskor hozzáférés szükséges a korábbi Hubhoz és egy internetkapcsolathoz. A beállítások, eszközök, csoportok, automatizálási forgatókönyvek és felhasználók importálását követően a telepítőnek csak aktiválnia kell a vezérlő eszközöket (SpaceControl és Button), és újra kell csatlakoztatnia a biztonsági rendszert a távfelügyelethez.

Az eszköz ideiglenes kikapcsolása

Lehetővé teszi a telepítők számára a hibásan működő eszközök távoli letiltását, így a továbbiakban nem kell leválasztania az eszközöket a Hubról, vagy a helyszínre sietnie a probléma megoldásához. Az AJAX alkalmazásokban két lehetőség lesz elérhető: az eszköz teljes kikapcsolása és a fedél állapotáról szóló értesítések letiltása.

Impulzus üzemmód

A frissítés egy impulzus üzemmódot is hozzá fog adni a Socket és a WallSwitch kezelésénél (az 5.54.1.0 firmware-rel). Növeli az összes Ajax relé impulzusidejét is, 0,5 és 255 másodperc közötti időtartamra.
Impulzus üzemmódban az automatizálási eszközök – a beállításokban megadott ideig – be- vagy kikapcsolják az elektromos berendezéseket. Lehetővé teszi a WallSwitch és a Socket használatával az elektromos berendezések vezérlését közbenső relé, elem és váltakozó áramú (AC) átalakító nélkül. Így még nagyobb mozgásteret biztosít az automatizálási forgatókönyvek megvalósításának.

Testreszabott riasztástípusok Button-ra és Transmitter-re

A riasztás típusa meghatározza az alkalmazás által küldött értesítés szövegét, és a riasztási kódot, melyet a távfelügyeletnek továbbít. Ez az információ határozza meg az esemény által kiváltott reakciót, és alapvető fontosságú, hogy pontosan bemutassa a riasztás okát:

  • Behatolás
  • Tűz
  • Orvosi riasztás
  • Pánik gomb
  • Gázszivárgás

Okostelefon földrajzi helyzetének küldése

Az alkalmazáson belüli pánik gomb megnyomásakor a távfelügyelet megkapja mind a riasztás kódját és az okostelefon koordinátáit. Ez lehetővé teszi, hogy az AJAX alkalmazás segítséget hívjon. Új szolgáltatást nyit a biztonsági cégek számára: reagálás a mobil pánik gomb riasztásra.

A rendszer többi felhasználója is megkaphatja a koordinátákat, megnyithatja térkép alkalmazásban, útvonaltervet kaphat, így reagálhat és segítséget nyújthat riasztás esetén.

SpaceControl véletlen megnyomása

A SpaceControl – a pánik gombbal felszerelt távirányító – további védelmet kapott a véletlen riasztás generálása ellen. A Button-hoz hasonlóan kettős vagy hosszú megnyomással is elküldheti a jelzést.

Socket

Az OS Malevich 2.9 frissítéssel a LED-keret három jelzésének lehetősége jelenik meg a Socket beállításokban: maximum, alacsony és letiltva. A jelzés módosítása akkor hasznos, ha a készüléket hálószobában és más helyiségben is használja, ahol a magas fény miatt zavaró lehet.

Az OS Malevich 2.9 ütemezése a tervek szerint 2020 augusztusa. Az operációs rendszer új verziója a kiadás dátumától számított egy hónapon belül elérhető lesz az Hub számára.

Az OS Malevich automatikusan frissül, ha a biztonsági rendszer hatástalanítva van.

StreetSiren DoubleDeck: kültéri sziréna, mint reklámfelület

A StreetSiren DoubleDeck vezeték nélküli kültéri szirénára klipzárral erősített előlapja a távfelügyelet, biztonsági szolgálat logójának és elérhetőségeinek elhelyezésére lett kialakítva. Új ügyfeleket is vonzhat, mivel a szomszédok és a járókelők számára is látható, hogy kik biztosítják a védelmet.

Az új sziréna műszaki adottságai hasonlóak a StreetSiren-hez.
Egy hangjelző, amelynek hangereje legfeljebb 113 dB, és egy LED keret, amely jelzi a riasztást. Hermetikusan lezárt felülete IP54 besorolású védelmet kapott. A kültéri sziréna ellenáll esőknek vagy a havazásnak, előtető nélküli falrészre is felszerelhető. A Jeweler rádió protokollon keresztüli kommunikáció a Hubbal eléri az 1500 métert. Riasztás esetén a sziréna kevesebb, mint 0,3 másodperc alatt reagál. A StreetSiren DoubleDeck akkumulátorának időtartama legfeljebb 5 év, és külső tápegységhez is csatlakoztatható.

Valentyn Hrytsenko, marketing igazgató

OS Malevich 2.10: még kevesebb téves riasztás

A felhasználói hibák a biztonsági rendszerek téves riasztásainak 80% -át teszik ki. Ezen tényezők csökkentése érdekében az Ajaxhoz hozzáadták a brit és norvég biztonsági piacokon bevált gyakorlatokat.

Riasztás megerősítése és kétlépcsős élesítés / hatástalanítás

Nagy-Britanniában nem távfelügyelet, hanem a rendőrség reagál a biztonsági rendszerek riasztásaira. Tehát a riasztások megerősítésének és az objektum riasztójának élesítésének / hatástalanításának folyamatát ebben az országban a lehető legkomolyabban veszik. A PD6662 egyesíti a riasztások és a biztonság legfontosabb ipari szabványait.

Az OS Malevich 2.10 operációs rendszerrel az AJAX biztonsági rendszere teljesíti a brit szabványok összes követelményét.

Az AJAX bevezette a riasztás megerősítés funkciót. A telepítő kiválaszthatja a megerősítési folyamatban részt vevő érzékelőt, és beállíthat egy időzítőt 30 és 60 másodperc között. A riasztást megerősítő üzenet csak akkor továbbítódik, ha a listából legalább két érzékelő riasztást generál.

A frissítéssel opcionális kétlépcsős élesítési / hatástalanítási mód jelenik meg.
Vezérlő eszközök és biztonsági érzékelők vonhatóak be a folyamatba. Például egy biztonsági rendszer élesítéséhez a felhasználónak meg kell nyomnia a SpaceControl távirányító gombját, majd kinyitnia és becsuknia az ajtót (így a DoorProtect érzékelő is megerősíti a folyamatot).

MultiTransmitter: vezetékes riasztórendszerek „felújítása”

Manapság több százezer létesítményt őriznek vezetékes riasztók.
Megbirkóznak az elsődleges biztonsági kihívásokkal, de funkcionálisan reménytelenül elavultak. A felhasználóknak nincs lehetőségük teljes rendszerfrissítésre, viszont szeretnék alkalmazással, informatív értesítésekkel, automatizálási forgatókönyvekkel irányítani otthonuk biztonsági rendszerét.

A MultiTransmitter integrációs modul helyettesíti a vezetékes biztonsági rendszer központját.
18 riasztási / szabotázszónával rendelkezik; mindegyikre konfigurálható a riasztás típusa. A modul jeleket továbbít a vezetékes érzékelőkből a Hub-ba a Jeweller rádiótechnológián keresztül, lehetővé teszi biztonsági csoportok és a 24/7 biztonsági mód kezelését, és akár harmadik féltől származó eszközöket is bevonhat a forgatókönyvekbe.

A MultiTransmitter tápellátása a hálózatból történik. A borítás alatt helye van akár egy 7 Ah kapacitású tartalék akkumulátornak. A modul  alkalmas 12 V / 1 A tápegység biztosítására a vezetékes eszközök számára. Ha nem címezhető tűzérzékelőket csatlakoztat a MultiTransmitter segítségével, akkor gyorsan be lehet állítani az áramellátást indítás után – az alkalmazáson keresztül, anélkül, hogy a telepítő kimenne a helyszínre.

911: Ajax figyelőállomás

2018-ban bevezettük az Ajax PRO Desktop szoftvert a biztonsági társaságok mérnökeinek, amely egyszerűsíti a biztonsági rendszerek telepítését és adminisztrációját. És fél év elteltével elérhető a riasztásfigyelő funkció a programban. Értékes tapasztalatokat szerezve ismerté váltak a felügyeleti szolgáltatás főbb problémái. Így 2év elteltével bemutatásra került a 911 – az Ajax felhő alapú megfigyelő szoftver.

A 911 segítségével a cég néhány perc alatt készen áll a biztonsági rendszerek riasztásainak megfigyelésére. És ez nem túlzás. Csak csatlakoztasd a számítógépet az internethez, és jelentkezz be az Ajax PRO-fiókjába. Még egy gyenge laptopon is működni fog: az összes feldolgozás a felhőben zajlik.

Az ügyfélkör növekedése miatt nem lesz szükség új infrastruktúra kiépítésére. Az AJAX garantáltan rendelkezésedre bocsájtja az Ajax Cloud szerver 99,9%-át.

A Proguard Europe Kft. csapata amint kézben foghatja az AJAX vezeték nélküli riasztórendszer 2020-as év újdonságait, már készíti is a teszt videókat! Mert mi megmutatjuk a megoldásokat!

Kövess minket közösségi felületeinken, iratozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj híreinkről!