img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

A MultiTransmitter integrációs modul lehetővé teszi a korszerűtlen vezetékes riasztó érzékelők csatlakoztatását az Ajax rendszerhez, amely rugalmasabb beállításokat nyújt a felhasználók számára, mint például az automatizálási forgatókönyveket, az okostelefon-vezérlést és a széleskörű frissítések lehetőségeit.

Háttér

A biztonsági technológiák minden nap fejlődnek. Nem is olyan régen riasztórendszereket telepítettek, hogy időben értesítsék a távfelügyeletet a behatolásról, napjaink riasztó rendszerei pedig egyesítik a különböző típusú fenyegetésekkel szembeni automatikus védelmet, a videó megfigyelést és az intelligens otthon lehetőségeit.

Ez a technológiai ugrás két táborra osztotta az ipart. Egyrészt vannak olyan régi riasztórendszerek, amelyek megfelelően látják el funkcióikat, bár nem kínálnak modernizációs lehetőségeket. Másrészt vannak olyan intelligens otthoni rendszerek, amelyek sok intelligens funkciót kínálnak, de nem mindig készek megbízható biztonságot nyújtani.

Az Ajax fejlesztése során ezek inspiráltak minket, és a biztonsági szabványokat kombináltuk a felhasználóbarát élménnyel. Az Ajax azonban az eszközök különálló ökoszisztémája, melyre teljesen át kell állni. A rendszer rádióprotokollját használja, és az alkalmazáson keresztül vezérli. Kezdetben, a fejlesztések során, az Ajax nem támogatta harmadik fél érzékelőit.

2017-ben részben szűkítettük a technológiák közötti különbséget azáltal, hogy kiadtuk a Transmitter modult, amely harmadik féltől származó vezetékes eszközöket integrál az Ajax rendszerbe. Ezzel minden olyan vezetékes érzékelő, amely rendelkezik NC / NO érintkezőkkel, vezeték nélküli biztonsági rendszerünk részévé válik. A modul vezetéken keresztül kap egy jelet egy érzékelőtől és a Jeweler rádióprotokollon keresztül továbbítja azt egy Hub felé. A harmadik féltől származó érzékelő és az Ajax rendszer biztonsági módjainak kezelése mobilalkalmazásban történik.

Az adó nem csak jelkommunikátorként, hanem az érzékelők áramforrásaként is szolgálhat.

Az adót úgy terveztük meg, hogy az Ajax arzenálját kibővítse olyan eszközökkel, amelyek megoldják a speciális problémákat: háztartási gázérzékelők, vízszivárgás érzékelők, termosztátok, IR-korlátok. De a piacnak is megvolt a véleménye az újdonságokról. A szakemberek értékelték a távoli konfigurálás és vezérlés lehetőségét, és elkezdték használni a távadót teljes vezetékes biztonsági rendszerek felújítására.

Olyan konfigurációkról kaptunk fényképeket, amelyek számunkra teljesen váratlanok voltak, ahol egyszerre 5, 10, 20 adót használtak. Az ilyesfajta megoldás költségei ellenére a felhasználók szerették volna, hogy intelligens funkciókat kapjanak a régi riasztójukhoz. Ennek ellenére egyesek az adó segítségével az Ajax biztonságát kiterjesztették földalatti garázsokra, tárolókra és széfekre, ahova a rádióhullámok nem tudtak behatolni.

Alaposan megvizsgáltuk az adó használatának tapasztalatait, és bemutattuk Önöknek a MultiTransmittert – egy 18 vezetékes zónával rendelkező integrációs modult.

A modul felveszi a régi biztonsági központ helyét, és vezetékes eszközöket csatlakoztat egy vezeték nélküli központhoz – egy Hub-hoz (minden modell támogatott). Ez a felhasználók számára elérhetőbb beállításokat, automatizálási forgatókönyveket és okostelefonról történő vezérlést biztosít.

A MultiTransmitter összeköti a vezetékes eszközöket a központtal a Jeweller rádiós kommunikáción keresztül.

Mi van benne?

A MultiTransmitter 18 vezetékes zónával rendelkezik 4 típusú érintkezőt támogató eszközök csatlakoztatásához: NO, NC (ellenállás nélkül), EOL (NC ellenállással), EOL (NO ellenállással). A 18 zónán kívül a modul három 12 V-os kimenettel rendelkezik: 2 fő és 1 külön a tűzérzékelőkhöz.

Maga a MultiTransmitter tápellátása a 110 / 230V-os tápfeszültség, áramkimaradás esetén pedig az eszközben van hely egy tartalék akkumulátor számára, amely ellátja a modult és a csatlakoztatott eszközöket. A távfelügyeletet és a felhasználókat értesíti az Ajax alkalmazás, az áramellátás problémáiról.

Az alkalmazásban meghatározható minden helyiséghez egy szoba, egy csoport, egy eszköz típusa (érzékelő / szabotázs) és egy riasztás típusa. Emiatt a felhasználók az aktivált érzékelő zónaszáma helyett világos értesítési szöveget láthatnak arról, hogy mi, mikor és hol történt. A távfelügyelet pedig világos riasztási kódot kap, és a protokollnak megfelelően válaszol. Öt riasztási típus közül választhat:

  • behatolás
  • tűz
  • orvosi segítség
  • pánik gomb
  • gázszivárgás

A modul két szabotázsgombbal van ellátva, amelyek reagálnak a fedél kinyitására és a burkolat leválasztására a falról – így a tudtunk nélkül nem lehet majd kinyitni a MultiTransmittert. Az ellenállás ellenállásának beállítása az alkalmazásban lehetővé teszi, hogy a modul azonnal észlelje a csatlakoztatott érzékelő hibáit, áramkimaradását vagy jelkábelének megszakadását.

Új felhasználói élmény

A MultiTransmitter lehetővé teszi, hogy lépésről lépésre váltson át egy egyszerű vezetékes riasztórendszerről az Ajax-ra. Kezdetben elég egy Hub és egy integrációs modul. Ezekkel a felhasználók biztonságkezelést kapnak az alkalmazásban, az eseménynaplóban és a kiterjedt frissítési lehetőségekben. Vezeték nélküli szivárgás-, füst- és üvegtörés-érzékelők, utcai és otthoni szirénák, intelligens dugók és relék – ezek az eszközök a felújítás pillanatában vagy később felkerülhetnek a rendszerbe.

Az Ajax rendszerben a felhasználók megadhatják, hogyan fogadják a riasztásokat és a rendszereseményekről szóló értesítéseket: push értesítések, SMS-ek vagy hívások útján.

Az Ajax rendszerben a felhasználók megadhatják, hogyan kapjanak riasztásokat és rendszereseményekre vonatkozó értesítéseket: push értesítések formájában, SMS-ben vagy hívással. MotionCam mozgásérzékelő lehetővé teszi, hogy másodpercek alatt megtudja, valóban történt-e beahatolás, vagy csak valaki elfelejtette hatástalanítani a biztonságot.

A biztonságtechnikai cégek telepítői számára a MultiTransmitter egy lépés a távoli szolgáltatás felé. Az „Ajax PRO: Tool for Engineers” mobilalkalmazásban vagy az „Ajax PRO Asztali PC” alkalmazásban távolról beállíthatja a késleltetést, amikor be-, kilép, illetve az éjszakai üzemmód bekapcsolásának ütemezését és a sziréna aktiválását – amikor az érzékelők aktiválódnak- , és üzemzavar esetén ideiglenesen kikapcsolhatja a készüléket. A különálló tápcsatlakozóknak köszönhetően a MultiTransmitter-hez csatlakoztatott tűzérzékelők téves riasztásai visszaállíthatók az alkalmazásban. Nincs több felesleges helyszíni látogatás.

A Hub-bal párosítva a MultiTransmitter új szintre emeli a rendszer kommunikációjának stabilitását a megfigyelő állomással. Az Ajax Hub-ok akár 4 kommunikációs csatornát is támogatnak, amelyek Ethernetet, Wi-Fi-t és mobil szolgáltatást (2G/3G/4G) is tartalmazhatnak. Ha a Hub nem tud csatlakozni egyik csatornához sem, a távfelügyelet és a felhasználók egy percen belül tudni fognak erről.

Egy másik alapvető funkció, hogy a MultiTransmitter megnyitja az elavult vezetékes riasztó rendszerek az automatizálási forgatókönyveit. Lehetővé teszik a rendszer számára, hogy ne csak jelezzen ha riasztás történt, hanem aktívan ellenálljon annak. Ehhez intelligens aljzatokra és relékre van szükség , amelyek bekapcsolják a villanyt, leengedik a redőnyöket, kezelik az elektromos zárakat, és egy vagy több érzékelő riasztásával hatástalanítják a helyiséget.

Négy lépés az új képességekhez

Gondoskodtunk arról, hogy a MultiTransmitter telepítési és konfigurációs folyamat kevés időt és erőfeszítést igényeljen. Más Ajax-eszközökhöz hasonlóan a modul is az alkalmazás Hub-jához csatlakozik egy QR-kód beolvasásával. Vezetékes eszközök csatlakoztatásakor a MultiTransmitter jelzi az ellenállásokat, és aszerint ajánlja őket. Ha az eszköz helytelenül volt csatlakoztatva, a rendszer jelzi Önnek.

A vezetékes riasztórendszer Multitransmitter-en keresztül történő csatlakoztatásával továbbadhatja az Ajax további frissítéseit. A Hub szoftverfrissítések felhőn történnek, új funkciókkal és új eszközök támogatásával. A biztonsági rendszer lefedettségi területe könnyen bővíthető a ReX rádiójel-tartomány bővítőivel és az adatimportálási funkciónak köszönhetően frissítheti a Hubot egy új verzóra. A teljes rendszerkonfiguráció kevesebb, mint 15 perc alatt megtörténik.