img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

Az Ajax utcai eszközök sora most már kétirányú függöny mozgásérzékelőt tartalmaz, amely akár 30 méteres körzetet is képes figyelni, hatékonyan védve az ablakok, ajtók, és kerítések megközelítését.

Az elmúlt évben megerősítettük mérnöki szakértelmünket, hogy mélyebbre merüljünk a kültéri biztonság területén – ez a biztonsági berendezések gyártói számára a legösszetettebb terület. A kültéri érzékelők gyakran problémát okozhatnak a szakembereknek. A természeti jelenségek, a hő, az eső és a hó sok téves riasztást vált ki. Saját optikai rendszereink és szoftveres téves riasztási szűrők fejlesztésének tapasztalata alapján egy szabadtéri mozgásérzékelőn kezdtünk dolgozni, szűk látószöggel.

Két érzékelő egy testben

A DualCurtain Outdoor minden eleme a mérnöki pontosság ötletét testesíti meg. A sima vonalak, a süllyesztett lencsék és a maszkoló érzékelők áramvonalas testet alkotnak. A SmartBracket rögzítőpanel lehetővé teszi, hogy egyszerűen és biztonságosan rögzítse az érzékelőt a felülethez, miközben bezárja a beállító panelt.

Az érzékelő oldalai egymástól függetlenül állíthatóak be. A hátlapon található kezelőszervek segítségével meghatározhatja az egyes oldalak észlelési távolságát, az érzékelő aktiválását az annak közelében lévő területen. Beállítható a látásszög függőleges eltolódása 3 °-kal, hogy a figyelni kívánt területen kitüremkedő szakaszok is megfigyelés alatt álljanak.

Az Ajax alkalmazásban az érzékelő mindkét oldala külön-külön szabályozható: engedélyezheti / letilthatja az infravörös vagy maszkoló érzékelőket, állandóan aktívvá teheti őket az élesített üzemmódtól függetlenül, és beállíthatja az érzékenységet. Az alkalmazás lehetővé teszi az érzékelővel való interakció rugalmas beállítását – beállíthatja a belépési / kilépési késleltetést, összekapcsolhatja a szirénák aktiválását, vagy létrehozhat egy automatizálási forgatókönyvet egy érzékelő riasztásához.

A DualCurtain Outdoor megvédi a legtávolabbi területeket az összekötő tartománynak köszönhetően, akár 1700 méterre a központtól. Bonyolultabb helyszíneken a ReX jeltartomány-kiterjesztők nagymértékben segíthetnek a nagyobb területvédelem kiépítésében.

Kettős szűrés hamis riasztások ellen

Mindkét oldalán két IR-érzékelővel a DualCurtain Outdoor hatékony a téves riasztások ellen. Az érzékelő nem reagál, ha csak egy érzékelő érzékeli a mozgást. Amikor mindkét eszköz aktiválódik, az érzékelő aktiválja az ELSA speciális digitális algoritmust. A másodperc töredéke alatt az ELSA háromlépéses jelelemzést végez, kiszűrve a természetes zavarokat/állatokat, és megállapítja, hogy riasztást kell-e indítani.

A digitális ELSA algoritmus három szakasza

  1. Formanalízis

Az ELSA összehasonlítja az IR érzékelők jeleinek hullámformáit. Mindkét formának meg kell egyeznie a védett területen hőt sugárzó tárgy mozgásával. A formáknak bármilyen irányban meg kell egyezniük: merőlegesen vagy a detektoroptika irányában. Ugyanezen szakaszon a jel intenzitását elemzik, hogy figyelembe vegyék a hőforrás távolságát az érzékelőktől és annak méretét.

  1. Minták összehasonlítása

A jel amplitúdóit a mintaadatbázissal ellenőrizzük. Ennek létrehozásához több millió tesztfüggvényt elemeztünk a függöny típusú detektorokról embereken, állatokon, fényeken és egyéb természeti jelenségeken, különböző időjárási körülmények között. A jeleknek meg kell egyezniük az emberre jellemző mintákkal.

  1. Időellenőrzés

Amikor mindkét IR-érzékelő jele megfelel a feltételeknek – ez egy mozgás, és az emberre jellemző -, az ELSA összehasonlítja az időintervallumokat, meghatározva, hogy a felső és az alsó érzékelő szinkronban érzékelte-e a mozgást.

A függönyinfra evolúciója

A kültéri függönyérzékelők gyengeségeinek elemzése után a DualCurtain Outdoor-t egyedülálló technológiával szereltük fel a védett terület kiterjesztésére. Ha a közeli terület észlelése be van kapcsolva, az érzékelő felső IR érzékelője egy további szűk látószöget kap, 40 fokos szögben lefelé irányítva. Ez segít észlelni a mozgást, amikor megpróbálnak behatolni a DualCurtain Outdoor eszközhöz, és megoldja a vakfolt problémáját (az ilyen érzékelők tipikus problémája). Ez a szabadalmaztatott Ajax Systems technológia nélkülözhetetlen a homlokzatok és az összetett építészeti struktúrák védelmében.

Megbízhatóság, amely márkává vált

Gondoskodtunk arról, hogy a DualCurtain Outdoor akkumulátora akár 4 évig is működjön, és átfogó védelmet élvezzen a szabotázs ellen. Bármilyen problémáról, például az érzékelő letiltásának kísérleteiről vagy az alacsony akkumulátorszintről, a rendszer azonnal értesíti a felhasználókat és a távfelügyeleti céget.

Az érzékelő egy szabotázsgombbal van ellátva, amely reagál a DualCurtain Outdoor tartószerkezetéről való levételére és a felületről való leválasztására. A konfigurálható Hub központ lekérdezési intervallumnak köszönhetően a rendszer kevesebb, mint egy perc alatt képes azonosítani a kapcsolat elvesztését a DualCurtain Outdoor alkalmazással. Az érzékelő megfelel a 2. fokozatnak az EN 50131 szabványnak megfelelően, és el van látva egy maszkolásgátló rendszerrel, amely érzékeli és jelzi a kilátás blokkolását vagy a lencsék lefújásának kísérleteit.

A DualCurtain Outdoor készen áll a rossz időre. Az érzékelő teste védett a portól és a fröccsenéstől, és az elektronika -25 ° C és + 60 ° C közötti hőmérsékleten és 95% -os páratartalom mellett működik.

Mindez együtt biztosítja a felhasználók nyugodt alvását és a biztonsági cégek bizalmát a berendezésben, amellyel dolgoznak.