img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

A kiskereskedelmi üzletek statisztikailag eladásaik 1-2%-át veszítik lopások miatt. A nagyobb kiskereskedők esetében ez a kis százalék a napi veszteségek növekedéséhez vezet. És ezen veszteségek időnként észrevétlenül maradhatnak. A kiskereskedelemben elkövetett lopások körülbelül a felén belül az üzletek alkalmazottai ügyesen elrejtik a készlet-, vagy készpénzhiányt.

Az üzletbiztonság azonban nemcsak a lopások megelőzésére irányul. A tűz vagy árvíz még nagyobb károkat okozhat, mint a lopás. Ezeknek a fenyegetéseknek kevés köze van egy országhoz, városhoz. Ilyesfajta természeti károkra fel kell készülni, nem hagyhatóak figyelmen kívül.

A biztonsághoz nincs „mindenki számára egységes” megoldás; A kiskereskedők méretétől, elhelyezkedésétől vagy terméktől eltérőek lehetnek. Az üzlet alkalmazottai további bonyolultságot okozhatnak. Lehetetlen kiszámítani, hogy egy üzlet mennyit veszíthet hiányzó vagy gondatlan személyzete miatt. A biztonsági rendszernek bonyolultnak kell lennie a rablók számára, és megbízhatónak a tulajdonosok számára, ugyanakkor egyszerűnek és érthetőnek kell lennie a munkavállalók számára. Az Ajax átfogóan közelíti meg a biztonsági problémát. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az intelligens biztonsági rendszer miként segít eloszlatni a gondjait, és biztosítja a nyugodt alvást.

Bárhol alkalmazkodik

A sikeres üzleti vállalkozásnak folyamatosan alkalmazkodnia kell. Nem ritka, ha egy boltnak egy hónapon belül át kell helyeznie az értékesítési helyiséget, újraterveznie azt, vagy át kell állítania az ablakot. Riasztórendszer biztosítása a javítások során azonban nem mindig várható el. Az Ajax fő előnye az ügyfelek közötti verseny által diktált körülményektől való függetlenség.

Az Ajax biztonsági rendszer rugalmas és könnyen méretezhető. A vezeték nélküli érzékelők kiküszöbölik a telepítéssel kapcsolatos problémákat: a vezetékek meghosszabbításához nincs szükség a bérelt létesítmények falainak kalapálására, és ha átalakításkor az érzékelőt akadályok gátolják, könnyen áthelyezhető egy másik helyre.

Legfeljebb 150 biztonsági eszköz csatlakoztatható a biztonsági rendszer HUB-jához. A Hub hatalmas kommunikációs hatótávolsággal rendelkezik – akár 2000 méter is akadályok nélkül. Ha ez nem elég, a ReX tartománybővítő 16 km²-re növeli az Ajax rádióhálózat lefedettségi területét. Ily módon egy rendszer mindent lefedhet: a bejárattól a kereskedés padlójáig a raktár legtávolabbi sarkáig. A MotionProtect Outdoor pedig védi a kültéri területeket és az utcai raktárakat.

CCTV integráció és intuitív vezérlők

A csatlakoztatott eszközök számától függetlenül az Ajax rendszert könnyű kezelni. Az érzékelőkből származó összes információ elérhető egy rugalmas alkalmazási rendszerrel rendelkező mobilalkalmazásban. Az Ajaxot könnyen csatlakoztathatja a biztonsági társaság központi megfigyelő állomásához, és ha van saját biztonsági szolgáltatása, akkor az Ajax PRO Desktop alkalmazás segítségével távolról is konfigurálhatja és vezérelheti a rendszert.

Az alkalmazottak számára az Ajax rendszer kezelőket és pánikgombokat biztosít. Különböző kódok használatával ellenőrizheti az egyes helyiségekbe való belépést, és tudja, hogy az alkalmazottak közül melyik élesítette vagy hatástalanította a teljes rendszert, irodát vagy raktárat.

Könnyen integrálható a videó megfigyelés az Ajax biztonsági rendszerébe. Függetlenül attól, hogy a létesítményben már volt videó megfigyelő rendszer, vagy éppen most tervezi telepíteni, a kamerák Ajaxhoz történő csatlakoztatása nem igényel speciális ismereteket. A legnépszerűbb IP kamerák néhány kattintással csatlakoztathatók, és a video streaming mindig elérhető az Ajax alkalmazásban. Ezért az összes biztonsági eszköz kezelése egyetlen alkalmazásban kombinálható.

Átfogó védelem és sokoldalú automatizálás

Az Ajax képességei nem érnek véget a riasztásokkal. A FireProtect detektorok és a LeaksProtect detektorok rendszerhez történő hozzáadásával megvédi magát a tűztől, az áradástól és a szén-monoxidtól. A HomeSiren vagy a StreetSiren csatlakoztatásával értesítheti mind a személyzetet, mind a látogatókat minden fenyegetésről. Vezeték nélküli relé segítségével távolról vezérelheti az elektromos zárakat, redőnyöket és akadályokat, vagy újraindíthatja a befagyott hálózati berendezéseket.

Az Ajax eszközökkel a biztonsági rendszer intelligens rendszerré alakul, amelyet egy kényelmes alkalmazás segítségével kezelnek. Egy ilyen megközelítés minimalizálja az emberi tényezőt. Lehet, hogy alkalmazottja elfelejti zárni a redőnyöket, de ha úgy állítja be a redőnyöket, hogy bezárják a rendszer élesítésekor, akkor kizárja az ilyen lehetőségeket.

Felhívjuk figyelmét arra is, hogy az Ajax részletes naplót vezet a rendszer összes eseményéről. Mindig tudni fogja, hogy mikor nyitotta meg az üzlet, vagy ki hatástalanította egy adott helyiséget. Az eseményekről szóló értesítéseket egyszerűen az Ajax alkalmazásban konfigurálják, és felhasználhatók további adatforrásként az üzleti folyamatok hibakereséséhez.

Az elmélettől a gyakorlatig

Az ukrán MOYO elektronikai kiskereskedelmi lánc 10 hónapja használja a biztonsági rendszerünket kiskereskedelmi üzleteiben. Az Ajax kiválasztásának fő szempontjai között szerepelt a rendszer ipari szakemberek általi elismerése, az egyszerű telepítés és a mobilalkalmazáson keresztüli egyszerű kezelhetőség. Az értékesítési helyiségek és a raktár beltéri részét a MotionProtect és a MotionProtect Plus detektorok, valamint a StreetSiren szirénák figyelik. Az üzletek bejáratait a DoorProtect nyitásérzékelők védik, míg a GlassProtect és a CombiProtect üvegtörés-érzékelők az ablakok és a vitrinek integritását ellenőrzik. És ha valaki dühöngni kezd az üzlet belsejében, az alkalmazottak mindig kéznél vannak a SpaceControl távirányítóval, hogy hívják a biztonságiakat.

Az üzlet élesítésére az alkalmazottak a falra szerelt KeyPad eszközt használják, és az alkalmazáson keresztül a biztonsági szolgálat figyeli a munkamenet betartását. Ráadásul a MOYO nem fél az áramkimaradásoktól vagy a kapcsolat elvesztésétől, mivel az Ajax az akkumulátorok meghosszabbított működésének köszönhetően bármikor, éjjel-nappal csatlakozik.

Az Ajax 5 kiskereskedelmi előnye

 

  • Az Ajax biztonsági rendszer hatékony mind a külső, mind a belső fenyegetések ellen. Éjszaka betörési kísérlet esetén járőrt hív, nappal pedig egy kívülálló személyt akadályoz meg a raktárba való belépéskor.
  • Az Ajax érzékelőket könnyű telepíteni és szétszerelni, amikor áthelyezik őket. A rendszert könnyedén méretezheti az őrzött létesítmények száma és mérete alapján. A rendszer átalakításánál is könnyen konfigurálhatja a rendszert.
  • A videó megfigyelést az Ajax-ba könnyű integrálni. Ez egy átfogó biztonsági rendszer konfigurálását biztosítja, amelyet egyetlen alkalmazáson keresztül lehet kezelni.
  • Az Ajax segít minimalizálni az emberi tényezőt. Az automatizálásnak köszönhetően kiküszöböli az alkalmazottak esetleges hibáit és javíthatja üzleti folyamatait.
  • Az Ajax biztonsági rendszer feletti ellenőrzés mindig kéznél van. Kövesse nyomon üzleteinek nyitva tartását, élesítse az egyes szobákat, és kapjon riasztási értesítéseket az ingyenes Ajax PRO alkalmazásokon keresztül.