img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

A Bankok és a Kártya társaságok azt mondják biztonságos, az IT biztonsági szakértő bebizonyítja, hogy mégsem.  

Melyiküknek higgyünk? Vagy létezik arany középút?

Az érintés nélküli bankkártyák tartalma teljes egészében olvasható, bárki számára hozzáférhető eszközökkel, így a fizetéshez szükséges adatok könnyen lemásolhatóak, és ezeket visszajátszva lehet fizetni a kártyákkal – állítja Bucsay Balázs, IT biztonsági szakértő. A leolvasáshoz egy NFC-technológiával kompatibilis kártyaolvasóra van szükség, mely 25-50 eurós összegért egyszerűen beszerezhető, egy számítógépre, és ingyenes szoftverek speciális konfigurációjára. Bucsay Balázs a tavaly megrendezett nemzetközi informatikai biztonsági konferencián, a Hacktivityn mutatta be kutatásának eredményét, ahol a közönség tagjaiból választott önként jelentkezőt, akinek érintés nélküli technológiával működő kártyája volt: mindössze három perc alatt leolvasta a kártya adatait a készülék, mintegy három centiméteres távolságról.

Bucsay Balázs elmondta: elméletben lehetséges olyan antennát, leolvasókészüléket építeni, amivel ez a távolság is megnövelhető, akár 15 méterre. Vagyis akár a buszon, metrón állva is válhatunk adathalászat áldozatává. Nagy összegű csalásokra ugyan az 5000 forintos összeghatár miatt nem ad alkalmat a kártyák leolvasása, ám az IT biztonsági szakértő is javasolja, figyeljünk fokozottan a számlaforgalmunkra, ha érintés nélkül működő bankkártyát használunk.
Ha nem szeretnénk a saját kárunkon megtapasztalni, hogy a bankoknak, vagy az IT biztonsági szakértőnek van e igaza akkor az érintés nélküli Bank kártyák védelmére használhatjuk az RF árnyékolt pénztárcát.

Speciális kialakításának köszönhetően nem engedi át a rádiófrekvenciákat, így a tárcában lévő kártya olvashatatlan marad.

Látogasson el a Webáruházunkba és rendelje meg, hogy ne a saját kárán tanuljon.

Amennyiben termékünk és szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését forduljon bizalommal kollégáinkhoz és kérjen egy személyre szabott ajánlatot. 

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS