img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

Tervezze meg otthona és irodája számára a biztonság személyre szabott kezelését. Vizuális riasztás-ellenőrzés megfigyelő kamerák használata nélkül. Konfigurálja a rendszert a víz automatikus elzárására az első szivárgás jeleinél, vagy aktiválja az utcai lámpák automata felkapcsolását betörés észlelése esetén.
A „Multi-release 2019″ egyesíti a MotionCam és a Hub 2 elindítását, az összes Ajax alkalmazás frissítését és az új Malevich 2.8 operációs rendszert.

MotionCam és Hub 2: Az informatív riasztások következő szintje

Még a legmegbízhatóbb biztonsági rendszereknél is előfordulnak téves riasztások. Ezek leggyakoribb oka általában egy mozgékony háziállat vagy épp egy helytelen telepítés. De amikor a távfelügyeleti társaságok fogadnak hamis riasztásokat, előfordulhat, hogy egy valós vészhelyzettel csak később tudnak foglalkozni. Ilyenkor járőröket küldenek a helyszínre, hogy ellenőrizzék a riasztás okát. Megnézik az érzékelőket, az esetleges riasztást kiváltó eszköz meglétét, beállítását, és mielőtt reagálnak, értékes percek telnek el, feleslegesen. Mindenesetre a hamis riasztások stresszt okoznak a felhasználók számára, és a valós veszteségek kockázatát jelentik.

A fő biztonsági társaságok találtak megoldást a fénykép- és videó riasztás ellenőrzésére vonatkozólag. Mindkét lehetőség komoly kompromisszumokkal járt. Egyrészt a kamerákkal ellátott mozgásérzékelők technikai lehetőséget nyújtottak, hogy láthassuk, mi váltotta ki a riasztást. Ezeknél a rendszereknél – melyek támogatják az ilyen eszközöket-, szükséges a gyakori karbantartás (az alacsony akkumulátor-élettartam miatt), alacsony minőségű képeket készítettek, valamint jelentősen túlárazottak voltak. Másrészt a videó megfigyelő lehetővé tette a napi 24 órás megfigyelést, de ami új, az bizony nehézségekkel jár együtt: bonyolult telepítés és konfiguráció, teljes függés az épület infrastruktúrájától, magas kockázat a hibás működést illetően, valamint az adatvédelmi kérdések. Egyik megoldásnak sem volt esélye, hogy új biztonsági szabvány lehessen.

A piac azonban megkövetelte az új költséghatékony megoldást, amely egyesítené a megbízhatóságot és a megfelelő hatékonyságot a legjobb biztonsági rendszerekkel, a kamerák megfelelő vizuális képességeivel együtt.

Nem mi voltunk az elsők, akik biztonsági rendszert fejlesztettek ki, vizuális riasztás ellenőrzésével. Csakúgy, mint hogy nem is mi találtunk ki vezeték nélküli biztonsági rendszert a Jeweller indulásakor. De ez a tény azonban lehetőséget adott nekünk, hogy újragondoljuk az eszközök használatából adódó tapasztalatokat, mint fogyasztó, és mint szolgáltató szempontjából. Vizsgáltuk, kipróbáltuk és elemeztük a gyenge pontokat és bevált gyakorlatokat, és végül egy áttörő terméket hoztunk létre az információs sebesség, a kommunikációs távolság és az akkumulátor élettartama szempontjából.

A fotó-visszaigazolások gyors és megbízható továbbításának biztosítása érdekében kifejlesztettünk egy új Wings rádió protokollt, amely Jeweller alapú. A MotionCam és a Hub 2 által használt technológiák úgy kommunikálnak, hogy érvénytelenítik a csatornák közötti interferenciát a riasztások és képek egy időben/párhuzamosan történő továbbítása során. A Wings segítségével 9 másodperc alatt megtekintheti az adott helyzet első pillanatképét! A Jeweller-en keresztül küldött riasztási jelek továbbra is egy másodperc alatt kerülnek kézbesítésre.

A mozgás észlelése után, a MotionCam legfeljebb 5 képet készít, melyeket egy informatív animációvá alakít át az Ajax alkalmazásban.

A fényképátvitel nem csökkenti a MotionCam kommunikációs tartományát. Csakúgy, mint az Ajax detektorok többi része, az új eszköz 1700 méter távolságra is működik a Hubtól. Ez a szám az egyik legjobb teljesítmény és eredmény, egy kamerával felszerelt érzékelőnél. Az Ajax biztonsági rendszere még mindig 12 km²-es területet képes lefedni, amely elegendő többszintes épületek védelméhez, de most már vizuális riasztás ellenőrzéssel kiegészítve.

A MotionCam rendkívüli – a kamerával felszerelt érzékelőkhöz – autonómiát kínál, akár 4 éves akkumulátor élettartammal. Ez nem egy optimista előrejelzés ideális felhasználási körülmények mellett. Ez egy tipikus üzemi körülményekhez viszonyított becslés, amely magában foglalja a rendszeres aktiválást és az időjárási viszonyok változásait.

Mérlegeltük az adatvédelmi kérdést. A MotionCam érzékelők csak akkor aktiválják kameráikat amikor élesítve van a rendszer, és mozgást észlelnek. A felhasználóknak és a távfelügyeletnek nincs hozzáférése a kamera elérésére és a képek készítésére. Az összes fényképet az átvitel során titkosítjuk, és azok az Ajax Cloudban tárolódnak (csakúgy, mint a biztonsági rendszer naplójában szereplő összes esemény). Így senki sem láthatja és nem dolgozhatja fel az érzékelőkből származó fényképeket.

A MotionCam és a Hub 2 az Ajax biztonsági rendszer tájékoztatását érintő minőségét a következő szintre emeli, megőrizve annak alapvető jellemzőit. A MotionCam könnyen helyettesíthet bármilyen beltéri mozgásérzékelőt, amely lehetővé teszi a biztonsági rendszer korszerűsítését. Ez örökre megváltoztatja a riasztásokhoz való hozzáállást, és a karbantartástól sem kell tartania az elkövetkezendő években.

„Büszke vagyok arra, hogy ilyen találmányokat készíthetünk. Kétségtelen, hogy a Wings technológia meghatározza az új szabványokat a biztonsági iparban. Gyors fotóátvitel 1700 méter távolságra, fenomenális energiahatékonysággal – ez a varázslat, amely korábban nem volt elérhető a piacon-. A következő szintre sikerült javítani a rendszer informatikai minőségét, és ezzel egyidejűleg megőrizni a felhasználói élményt ”- Aleksandr Konotopskyi, az Ajax Systems vezérigazgatója

Az intelligens otthon

Az Ajaxnak sikerült megváltoztatnia az emberek hozzáállását a biztonsági rendszerekhez. A „biztonsági felszerelés” olyan berendezés, amely kényelmesen használható a biztonságos élet- és munkakörnyezet kialakításához. Ennek a felfogásnak a megváltoztatása volt a kezdeti feladatunk, de a felhasználók még többet akartak. Az elmúlt három évben több mint 10 000 kérést kaptunk az okos otthoni funkcionalitás kibővítésére. Lehet, hogy az Ön igényét is hallottuk már.

2017 óta kibővítettük az Ajax modellkínálatát három otthoni automatizálási eszközzel: WallSwitch, Relé és Sockettel. Lehetővé tették a különféle eszközök tápellátásának távoli irányítását, és az Ajax következő nagy lépésének alapjává váltak: ez nem más, mint a biztonsági automatizálás.

Az OS Malevich 2.8 frissítésével az Ajax összes központja támogatja az automatizálási lehetőségeket: riasztási reakciókat, ütemezett műveleteket és a biztonsági üzemmód váltáshoz kellő reakciókat. Az új funkciók eleinte béta módban fognak működni.

„Ma nagy lépést tettünk az Ajax-alapú intelligens otthon felé. Ennek a kiadásnak az a célja, hogy automatizálja a felhasználó rutinjait az alkalmazásban, és kiképzi az Ajax rendszert a fenyegetések autonóm ellenállására. Következő feladatunk az, hogy mélyebben belemerüljünk a klímaberendezésbe és a világítás automatizálásába. Az Ajax Systems-ben dedikált K + F-csoportot alakítottunk ki, hogy tovább fejlesszék az intelligens otthoni funkcionalitást. Az elkövetkezendő két évben azt tervezzük, hogy jelentősen kibővítjük az automatizálási eszközök modellpalettáját ”- Valentyn Hrytsenko, a CMO Ajax Systems.

Riasztási reakciók

  • Automatikus árvízvédelmi rendszer
  • Automatikus kikapcsolás a tűzjelzés alatt
  • A fény és a sziréna aktiválása az átlépéskor

Ütemezett tevékenységek

  • Az éjszakai üzemmód automatikus aktiválása este
  • Otthoni tevékenységek szimulálása hosszú vakáció vagy üzleti út során
  • Költséghatékony fűtési ütemterv

A biztonsági mód megváltoztatásának reakciója

  • A lámpák kialszanak, és a speciális csatlakozók le vannak tiltva, amikor a rendszer élesítve van
  • A redőnyök felhúzódnak amikor a rendszert hatástalanítják

Ezeket a „forgatókönyveket” az Ajax alkalmazásban konfigurálhatja. A Hub operációs rendszere Az OS Malevich felel a parancsok folyamatos, valós idejű végrehajtásáért. Tehát ha a központi panel elveszíti a kapcsolatot az Ajax Cloud-al, a biztonsági rendszer továbbra is az előre beállított utasításokat követi. Autonóm módon elzárja a szelepet az árvíz/csőtörés leállításához vagy a hátsó udvar megvilágításához, ha épp mozgást észlelnek kívülről. A tipikus Linux-alapú megoldásokkal ellentétben az OS Malevich immunis a vírusok ellen és védett az internetes támadásoktól.

A „forgatókönyvek” minden központnál elérhetőek

Fedezze fel az ebben rejlő lehetőségeket az Ajax automatizálási eszközökkel!

Socket – Vezeték nélküli intelligens dugaljzat fogyasztásmérővel

Button: Okos otthoni pánik gomb, amely mindig kéznél van

2019 nyarán kibővítettük az Ajax készülékek körét a Button-nal, vagyis a vezeték nélküli pánikgombbal. Az OS Malevich 2.8 frissítése hozzáad egy alternatív vezérlő módot a gombra az automatizált biztonság ötletének további feltárására. A pánik gomb ily módon felhasználható biztonsági mentés készítésére vészhelyzet esetén, vagy konfigurálható a Relé, a WallSwitch és a Socket vezérlésére.

Nyomja meg a gombot, hogy lekapcsolja az irodában a lámpákat, nyissa ki a kapukat az autóból, egyszerre aktiválja az elektromos zárakat, és engedje le a redőnyöket. A gomb az intelligens otthon biztonságos kezelésének új szabványa. A parancsokat a titkosított Jeweller rádióprotokollon keresztül továbbítja 1300 méter távolságra. A betörők nem fogják tudni utánozni őket kódbefogók segítségével, hogy betörjenek. A Button kialakításának köszönhetően, segít elkerülni a véletlenszerű nyomásokat.

Multi-ReX: A hatalmas helyiségek biztonsága vezetékek nélkül

Kifejlesztettük a ReX-et az Ajax eszközök kommunikációs tartományának megduplázására és a biztonsági rendszer alkalmazási területének kibővítésére. 2019 májusában az összes központ elkezdett támogatni egy tartományhosszabbítót, amely akár 16 km²-es területet is lefedhet. Az Ajax ma újabb lépést tesz a hatalmas kereskedelmi ingatlanok biztonsága felé.

Az OS Malevich 2.8 frissítésével a Hub Plus és a Hub 2 akár 5 ReX-et is képes támogatni egyidejűleg, ami lehetővé teszi számukra, hogy akár 35 km²-es területet fedjenek le. Az egy elosztóval és öt tartománybővítővel kész rendszer rendkívül nagy helyiségek védelmére szolgál: raktári komplexumok, többszintes üzleti központok és nagyszabású építmények. A rendszerben lévő eszközök száma nem befolyásolja a riasztás kézbesítésének sebességét.

A ReX csak az központhoz csatlakoztatható, és nem párosítható más tartománybővítővel.

A ReX növeli a biztonsági rendszer autonómiáját, és megbízhatóbbá teszi. Mindegyik tartománybővítő integrálja a csatlakoztatott érzékelőket egy autonóm csoportba a rendszerben. Ha elveszik a kommunikáció a központtal, a ReX teljes mértékben átveszi az irányítást az általa kezelt terület felett. Ebben az állapotban, ha egyik érzékelője riasztási jelet küld, a ReX aktiválja a szirénát, és elriasztja a betörőket.

„Megértjük, hogy a biztonsági rendszer nem képes egyszerre reagálni a magán- és a kereskedelmi szektor igényeire. Különböző használati esetekkel, funkcionalitási kérelmekkel és költségkövetelményekkel rendelkeznek. A két közönség kérései gyakran a spektrum másik oldalán helyezkednek el. Éppen ezért a jövőben az Ajax modellcsaládot két kategóriába akarjuk osztani, hogy külön szolgálhassuk a vállalati és az egyéni igényeket ”- Aleksandr Konotopskyi, az Ajax Systems vezérigazgatója.

Az új funkciók használatához szüksége van egy Hub-ra, amelyen az OS Malevich 2.8 vagy későbbi verziója van, és egy frissített Ajax alkalmazásra (iOS, Android, Windows vagy macOS).

Az összes aktív Hub-ot 2019 végéig frissítik az OS Malevich 2.8-ra. Hatástalanításkor a rendszer önmagában frissül.

Azonnali riasztás

Az azonnali/megerősített riasztás egy speciális esemény, amely arról számol be, hogy egy adott időtartamon belül két érzékelő is aktiválódik. Az OS Malevich 2.8 kiadásával az Ajax összes Hubja továbbíthatja az ilyen eseményeket. A megerősített riasztásoknak nincs regionális korlátozása, és nem igényelnek konzolfrissítést. Használja az Ajax új funkcióit, hogy elkerülje a téves riasztásokat.

Az innovációs technológiák üzlete

Az Ajax technológiai fejlesztései lettek a vállalat növekedésének mozgatórugói. Nemcsak az ütemtervünket határozták meg, hanem az egész biztonsági ipart is befolyásolták. Három év alatt Európában az egyik legnagyobb biztonsági berendezés gyártójává váltunk, és jelenleg havonta több mint 220 000 készüléket gyártunk. Az Ajax biztonsági rendszerek több mint 350 000 embert védenek a világ 90 országában. A legnagyobb eredményeink még hátravannak!

A „2019-es több kiadás” a következő fejezeteket nyitja meg a vállalat történetében: intelligens biztonság, vizuális riasztás-ellenőrzés, nagyméretű védelem. Ami pedig Minket érint, továbbra is folytatjuk azt az innovatív hozzáállást, ami túllépi a biztonságot.