img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

Steve Wozniak úgy gondolja, hogy a mára kialakult függés a felhő alapú szolgáltatásoktól meg fogja bosszulni magát: az adatbiztonság tekintetében mindenféleképpen.

Az elmúlt pár év rávilágított arra, hogy a felhő alapú megoldások mennyire átformálták a társadalom informatikához való viszonyát. Legutóbb talán a merevlemez megjelenése volt hasonlóan nagy hatással az IT világra.

A felhő nagyszerűsége abban rejlik, hogy lehetővé teszi az információk megosztását és tárolását, anélkül, hogy a felhasználóknak a saját eszközeiken kellene helyet szorítaniuk nekik. Sőt, a valós időben történő kommunikációt és együtt dolgozást is könnyen kivitelezhetővé teszi.

Nem szabad viszont, hogy a fejlődés az adatbiztonság rovására menjen. Erre az NSA legújabb kutatásai is rávilágítottak, de Steve Wozniak, az Apple egykori társalapítója is egyetértett abban, hogy óvatosnak kell lenni: nem mindegy, hogy milyen, adatokat osztunk meg az interneten.

„Azt hiszem, a legtöbb cég, ahogyan hajdanán az Apple, indulásakor túlzottan idealista. Most ezek a cégek kihasználják a felhő nyújtotta előnyöket. Pedig a felhő fölött gyakran nincsen semmiféle kontroll.” – Nyilatkozta Wozniak. Emellett külön felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormányzati szerveknek különösen körültekintően kell eljárnia és tisztázniuk kell, hogy hogyan viszonyulnak a felhőhöz.

Forrás: Tuaw