img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

A koronavírus (COVID-19) megjelenése miatt számos ország és régió megelőző és ellenőrző intézkedéseket vezetett be a vírus elleni küzdelem érdekében, például a nem alapvető termékekkel kereskedő egységeket bezáratta és korlátozta az emberek nyilvános helyeken történő mozgását. A szupermarketek, üzletek a kormányzati irányelveknek való megfelelés érdekében biztonsági protokollokat vezettek be. Ideértve a kéztisztító állomások kialakítását, az ügyfelek, vásárlók és a munkavállalók hőmérséklet-ellenőrzését, érintésmentes ügyfélszolgálatot és fizetéseket stb.

Mindezt az ügyfelek és a személyzet megtartása érdekében, a lehető legbiztonságosabb megoldásokat alkalmazva.

Az AP News legfrissebb jelentése azonban azt mutatja, hogy világszerte sok jelentős, nem alapvető fontosságú termékekkel kereskedő céget érint a COVID-19. Neil Saunders, a GlobalData Retail ügyvezető igazgatója szerint több mint 190 000 üzlet átmenetileg bezárt, ami az Egyesült Államok kiskereskedelmi hálózatának közel 50% -át teszi ki. Ugyanakkor a svéd divatcég, a H&M arra is utalt, hogy miután az 5.062 üzletéből világszerte ideiglenesen bezárt 3.441, egyes munkavállalókat véglegesen el kellett bocsájtania. A világ minden táján a kiskereskedők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogyan tudják túlélni a világjárványt, milyen hatékony megelőző és ellenőrző intézkedéseket tudnak alkalmazni a munka zavartalan folytatása érdekében.

A kiskereskedelmi ágazat előtt álló kihívásokra reagálva a Dahua Technology, a világ egyik vezető video-központú IoT megoldásokat nyújtó vállalata, professzionális járványvédelmi biztonsági megoldást kezdett gyártani, mellyel elősegítheti a kiskereskedők biztonságos működésének fenntartását, az üzleti hatékonyság javítását a világjárvány idején is, valamint továbbfejlesztett terveket nyújt a ROI (befektetés arányos megtérülés) növelésére.

Üzletek biztonságának, eredményességének javítása a koronavírus idején is

A hőkamerás testhőmérséklet-mérésével és az ügyfelek belépésének kontrolálásával a Dahua olyan megoldást nyújt, melyek az AI (mesterséges intelligencia) alkalmazásával a vírus terjedésének lelassítását segítik, miközben lehetővé teszi a biztonságos, üzletben történő vásárlást az ügyfelek számára.

Testhőmérséklet-ellenőrzés

A Dahua testhőmérséklet-ellenőrző kamera lehetővé teszi a ± 0,3 ℃ (blackbody egységgel) eltéréssel történő hőmérséklet-figyelést. A beépített AI algoritmussal, 3méter távolságból, másodpercenként 15 ember egyidejű szűrését teszi lehetővé. A szupermarketek és bevásárlóközpontok bejáratánál történő alkalmazásával segítheti a kiskereskedőket az alkalmazottak és ügyfelek, vásárlók előzetes, biztonságos, pontos és érintésmentes ellenőrzésében.

Belépés ellenőrzés

Azoknak a kiskereskedőknek, akiknek a világjárvány idején korlátoznia kell az üzletben tartózkodó vásárlóinak számát, a Dahua – az AI technológiával rendelkező – személyszámláló kamerájával biztosítja az automatikus, pontos, valós idejű ellenőrzést, így kontrollálva az üzletbe belépő emberek számát, elkerülve a zsúfoltságot, így segítve a járvány terjedésének lassítását. Amikor a vásárlók száma meghaladja a beállított értéket, a készülék riasztást generál, és az üzlet bejáratánál felállított eszközön jelzi, hogy várakozni kell. Nincs szükség további alkalmazottakra, az ügyfelek manuális számlálására az ajtóban, elősegítve a kiskereskedőknek a bérköltségek csökkentését és a működés hatékonyságának javítását.

Sőt, a Dahua DSS szoftver egy rendszerbe integrálja az összes információt és funkciókat, egy központi platformon megjelenítve segíti a kiskereskedőket, hogy hatékonyabban tudják menedzselni üzletüket.

További elemzési opció az eredményesség fokozása érdekében, avagy a koronavírus után is használható lehetőségek

Mindezek olyan költséghatékony megoldások, melyek a többlet funkciójukkal, hosszú távú segítséget kínálnak a kereskedelmi egységek számára. Az alapvető megfigyelési funkciók mellett, ez a rendszer az intelligens üzleti elemzésekkel segítheti az ügyfelek viselkedésének, mozgásának (áramlásának) megismerését, az üzleti stratégiák olyan statisztikák alapján történő kiigazítását, mint például ügyfélprofilok és preferenciák, forgalmi-, látogató-számok alakulása csúcsidőben, az időjárás hatása az ügyfelek vásárlási szokásaira stb.

A Dahua kiskereskedelmi egységeknek kialakított biztonsági rendszerei olyan hosszú távú és hatékony megoldásokat kínálnak, amelyek elősegítik a biztonságos működést a világjárvány ideje alatt és az azt követő visszaállás során. A fent említett funkciók sokféle kombinációjával ez a megoldás alkalmas lehet nagykereskedőknek, szupermarketeknek, bevásárlóközpontoknak, élelmiszerboltoknak, éttermeknek és  gyógyszertáraknak stb.

Forrás: Dahua Technology Co., Ltd

Kérjen ajánlatot vagy vegye fel Velünk a kapcsolatot!


Az “elküld” gombra kattintással elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!