img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

Jelszóval védjük a bankkártyánkat, a hitelkártyánkat és az internetes életünk minden egyes területét. Ennek az egy dolognak feltörhetetlennek kell lennie, különben búcsút mondhatunk a pénzünknek, és a titkos adatainknak is! És, hogy vajon mi lehet a biztonságunk záloga? Hát a tökéletes jelszó!

Az interneten végzett kutatások szerint a világon az egyik leggyakrabban használt jelszavak egyike a: jelszó. Ez pedig a hekkerek szánalmasan könnyű céltáblájává teszi azon szerencsétlen embertársainkat, akik nem gondoskodnak netes értékeik biztonságáról. Egy tapasztalt hekker az általunk kreált jelszavak 90%-át állítólag minden különösebb nehézség nélkül töri fel.

Nem kéne akkor egy könnyen megjegyezhető és feltörhetetlen jelszó? Dehogynem! Lássuk, hogy jön össze:
1. A két tagmondatból álló könnyen megjegyezhető mondat
Választasz egy 
számodra könnyen megjegyezhető mondatocskát. Példának okáért ezt:

„Mindennap egyre jobb vagyok, köszönhetően a Business and Café magazin lelkes szerkesztőinek.”

2. A kódolás
Vegyük minden szó kezdőbetűjét, kivéve a névelőket és írjuk ki őket kisbetűvel.

mejvkbcmlsz

Így jutunk el egy mondattól, ami neked jelent valamit és könnyen is megjegyzed, egy teljesen értelmetlennek tűnő betűhalmazig.

Ennél is biztonságosabb ha keverjük a kis és nagybetűket. Ez mehet véletlenszerűen is, de az egyik legegyszerűbb módja, ha az ABC betűinek első felét írod naggyal, a második felét pedig kisbetűkkel.

tehát: MEJvKBCMLsz

3. A hab a tortán
És még bonyolultabbá tehetjük az egészet, ha teszünk bele pár számot vagy írásjelet, ahogy meg tudjuk jegyezni.

tehát: MEJv7KBCMLsz!

És kész is van a feltörhetetlen, hekkereket keserű sírásra fakasztó jelszó, amit könnyű megjegyezni. 

A Natgeo számításai szerint, egy 12 karakterből álló jelszónál amiben kis és nagybetűk illetve számok és szimbólumok váltakoznak az összes lehetséges variáció száma:

540.360.090.000.000.000.000.000 ami azért viszonylag sok.

Kódolásra fel!