img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=309480762725016&ev=PageView&noscript=1"
+36-30-1832100 info@proguard-europe.com

Eredetileg nem szerettünk volna foglalkozni a január 13.-i Lehel úti pénzintézet felrobbantásával, de a minap nyilvánosságra hozott biztonsági kamera képei mellett nem mehettünk el szó nélkül.

 
Azoknak, akik nem ismerik az alap történetet: 2014. január 13.-án a hajnali órákban egy eddig ismeretlen elkövető felrobbantotta az egyik Lehel úti bankintézetet. A rendőrség nagy erőkkel keresi a biztonsági kamera felvételin látható motorost…
 
…és itt jött el az a pillanat amikor, minden szakmabeli összenézett. Az alkalmazott biztonsági kamera láthatóan alkalmatlan volt a feladatának az ellátására.
Minden ügyfelünknek el szoktuk mondani, hogy egy biztonsági kamerát többnyire két ok miatt szereltet fel valaki. Az a két ok pedig az, ha rendkívüli eseményt követően visszanézzük a rögzített felvételt, akkor az elkövetőt, vagy a gépkocsi rendszámát azonosításra alkalmas módon fel lehessen ismerni. Ha az alkalmazott eszközök (kamera, rögzítő, megvilágítás) valamelyike miatt ez nem lehetséges, akkor az 5.000 Ft-os kamera is csupán egy nagyon drága fali dísz lehet.
  
Nyilván bármilyen minőségű rendszert fel lehet szerelni, de mégis mit várhatunk egy ilyen rendszertől? 

Vagy abban bízott valaki, hogy éjszaka nem történik olyan rendkívüli esemény, amit egy kültéri kamerának illene azonosításra alkalmas módon rögzítenie?
Törvénymódosításra lehet szükség ezen a területen is. Melyben szabályozni kellene a különösen veszélyeztetett intézményekkel szemben támasztott minimális biztonsági rendszert és különösen azok minőségének alapjait. Például ahogy az előző mondatokban is fogalmaztunk, a biztonsági kamerarendszer rögzített képei azonosításra alkalmasak legyenek.

Azt hiszem, hogy az ezzel kapcsolatos lelkesedés is el fog múlni, mint ahogy elmúlt a móri mészárlás utáni lelkesedés is a Bankok biztonságossá tételéről.